BCN / 06 2021 

Un projecte de 
Jorge Cusi
Veronika Gryshchuck
Silvia Masclans
Sergi Peguera  

Tutoritzat per 
Ramón Faura



AntiBansky



Aquest projecte parteix de l'obra de Banksy, l'artista urbà que utilitza l'art com a mitjà per criticar la indústria, la política i la cultura. En lloc de limitar-nos a reinterpretar les seves peces, vam decidir transformar el concepte mateix de museu, adaptant-lo a la crítica que Banksy fa al sistema de l'art contemporani. En aquest exercici, vam abordar el concepte de "musealització" com una forma de validació comercial i artística, i el vam utilitzar en contra de la pròpia lògica de Banksy.

Vam trasgiversar les obres de Banksy, però més que reinterpretar-les, ens vam centrar en la seva figura com a artista anònim que juga amb la contradicció entre la seva aversió al sistema museístic i el seu èxit dins d'ell. Vam explorar la idea que, sense un lloc específic d'exhibició o un context clar, l'art perd el seu valor, fet que ens va portar a situar les nostres versions de les seves obres en llocs altament reconeixibles però sense l'atenció mediàtica habitual que acompanya les seves intervencions.

Finalment, vam presentar el nostre projecte en dos espais clau: un "Museu de Banksy", on qüestionàvem la relació entre l'art i la monetització, i en el museu inmersiu Ideal de Barcelona, amb una anti-exposició que qüestionava els mateixos valors del sistema artístic. En tot moment, la crítica es va centrar en la paradoxa de la mercantilització de l'art i la figura de l'artista com a mercaderia en l'era del capitalisme. Amb aquesta obra, vam reflexionar sobre la funció de l'art a la societat i la seva capacitat per pertorbar o confortar segons el seu context.




©2019 —’25

portafolis  digital